Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Bizományos használtautó értékesítés


A bizományosi értékesítés előnye, hogy itt mi határozhatjuk meg a használtautó eladási árát, amiből azonban mindig le kell vonni a kereskedő jutalékát. Az így kézbe kapott összeg, tehát kevesebb, mint a piaci maximum, de a többi tényezőt is figyelembe véve (ráfordított idő és energia) azért elfogadható.

Ha az általunk kért ár túl magas, akkor előfordulhat, hogy a kereskedő nem vállalja a használtautó értékesítését, még bizományban sem, mert a nagyon magas kínálati árak ronthatják a kereskedéséről kialakított általános képet, és így az üzletet is. Fontos, hogy az autót olyan kereskedésbe adjuk bizományba, aminek nagy forgalma van, hiszen így sok vevőjelölt látja az autónkat, és a telepen található használtautók minősége, kategóriája és árszínvonala megfeleljen a mi autónk hasonló paramétereinek. Minden telepnek megvan ugyanis a maga vevőközönsége, és ha ez nem felel meg a mi autónknak, akkor romlanak az eladás esélyei. Pl. egy luxusautókat áruló telepen nem fogják keresni a városi kisautót. Nagy előnye ennek az értékesítési módnak, hogy a használtautó kereskedővel történt megegyezést követően nem kell tovább foglalkoznunk az üggyel, hiszen a kereskedő hirdet, a kereskedő tartja tisztán az autót, a kereskedő alkuszik és intézi az összes ügyet. Nekünk nincs vele tovább dolgunk. Tudnunk kell azonban, hogy a használtautó kereskedő először a saját tulajdonú autóit próbálja értékesíteni, mert neki abban áll a pénze. A bizományosi értékesítésnél tehát nagyon fontos, hogy versenyképes árat határozzunk meg, mert egyébként sokáig nem tudjuk eladni a használt autót. Gyakran előfordul, hogy egy komoly vevő megjelenésekor a kereskedő felhív bennünket azért, hogy engedjünk még az árból. Azt mondja, hogy "itt van egy komoly vevő, aki azonnal megvenné az autót, de csak egy alacsonyabb összeget hajlandó érte adni". Ez némely esetben igaz, némely esetben pedig csak a kereskedői árrés növelésének eszköze.További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás