Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Gépkocsi hitel piac 2010


Vajon mi várható a gépjármű hitelek frontján 2010-ben? Milyen következtetéseket lehet levonni a hitelpiac eme szegmensének alakulásáról a tavalyi eredmények alapján?

Mit ígérnek a szakértők? (Vagy jósok – klasszikus műveltségű embereknek eszébe juthat Cicero híres, és mai is tökéletesen igaz mondata az egymással összetalálkozó haruspexek esetéről.) Milyen kamatot lesz érdemes felvenni? Változik-e egyáltalán érdemben a hitelpiac? Kitörünk-e a válságból, amely a használt autók hitelpiacát és az új autókét egyaránt érinti?

A 2009-es év olyan mértékű bukás volt az autóipar és vele együtt a szalonok, meg a hiteleket folyósító bankok számára, amire nem sokan számítottak. A 60%-os visszaesés után csak valami jobb következhet – gondolhatják az optimisták, vagy akik nem hallgatnak híreket. Idénre 66%-os visszaesés várható, vagyis a tavalyi évvel egybevéve már csak mikroszkóppal lehet megtalálni majd a grafikon legalján az autóeladások számát mutató csíkot. Az autóhitelek piaca sem triumfál az idén. Tavaly a döbbenetes visszaesést az autóhitelek frontján még durvább krízis követte, és idén sem várható semmi jó. 2009-ben az autóhitelezési piac eddig történetének legkeményebb hónapjait élte át.

A drasztikusan csökkent újautóeladások mellett a használt kocsik sem mentek, ráadásul hazánkban eleddig az autók 90%-át hitelre vették (bár ennek aligha kell örülnünk, hiszen ez csak a lakosság siralmas anyagi helyzetének újabb, kiváló bizonyítéka), tavaly viszont már csak 10%-ot vittek el a szalonokból kölcsönre. Idén ezt tetézi még a további visszaesés az eladott új és használt autók számában, amit meg fognak érezni a bankok is a gépjárműfinanszírozás területén. Nem csoda, ha egyesek úgy vélik, és örömmel nézik: a bankárok kiválasztott kasztja most egy kicsit végre megérezheti, nem lehet a végtelenségig mindenféle felelősség és következmény nélkül játszani mások összekuporgatott fillérjeivel. Mi várható tehát az idén a gépkocsihitelek piacán? A válság után, valamikor az év végén a bankok alighanem könnyíteni fognak a gépkocsi hitelek felvételi feltételein, ez azonban még nagyon véleményes mondat: nem tudjuk, mikor lábalunk ki a pénzügyi (és morális, bár ennek jelen esetben nincs relevanciája, de nem felejtkezzünk meg erről sem) krízisből, a bankárok fejébe belelátni pedig nem könnyű.

Amire mindenki vágyik: olyan gépkocsi hitelhez jutni, amelyet gyorsan és könnyen vissza tud fizetni, mindegy, hogy használt autóra vagy újra veszi fel, teherautóra, buszra vagy motorra költi a pénzt. Sajnos idén és jövőre, meg talán amíg a világ világ, ez elérhetetlen vágyálom. Mindenesetre 2010-ben a forint alapú kölcsönök reneszánszot fogjuk majd élni, pontosabban már éljük is: a lízing és gépkocsi hitelek piacán ugyanaz a tapasztalat mozgatja a vevőket, mint máshol: a forint hullámvasútja után sokan nem mernek belevágni egy euró vagy frank alapú hitelbe, hiszen annyian megjárták ezzel a válság és a bolsevik kormány idején.

Az idegen valutákban felvett gépkocsi hitel ezzel együtt is jobb választás, és az ország aligha kerül olyan helyzetbe még egyszer, mint amilyenben nemrég volt, amikor a törlesztőrészletek a pénzügy-politikai szerencsétlenkedés miatt az egekben voltak. Ráadásul azt se feledjük: bát sokan panaszkodtak a magas deviza alapú gépkocsi- és egyéb hitelek elviselhetetlen tehernövekedése miatt, valójában ők még így sem fizettek annyit, mint azok, akik forintban vették fel a hitelüket. Ne dőljünk be a trendnek: maradjunk idén is a deviza alapú gépkocsihitelnél.További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás