Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Gépjármű hitel változások


Egy hónappal ezelőtt még nem lehetett tudni, hogy hogyan fognak alakulni az autóhitelek és az autóeladások, de mostanra nagyon sokat tisztult a kép.

Március végére érve már magunk mögött hagytuk az év negyedét, és nagyjából látható, hogy mi várható a következőkben. A gazdasági folyamatok ilyenkor szintén jó előre megjósolhatók, az autóhitelek piacán pedig földindulásszerű mozgások voltak, amelyek nagy valószínűséggel hosszabb távra meghatározzák az autókölcsönök kondícióit. Hogy az elején kezdjük: az idei trend semmi jóval sem kecsegtet. A lakosság anyagi helyzete rossz, a munkahely elvesztésétől való – nagyon is reális – félelem sokakat arra indított, hogy az elmúlt két, de különösen egy évben ne verjék magukat adósságba, vagyis ne vegyenek nagyobb értékű vagyontárgyat. A hitelek oldaláról megközelítve már megjegyeztük a legutóbbi alkalommal, hogy az autókölcsönök piacán elképesztő visszaesés mutatkozott: miközben az autóeladások száma is közel harmadára esett vissza 2008-hoz képest, addig ennek az igen alacsony számú újautóvásárlásnak is csak 10%-ához vontak be hitelt. A bankok elvesztették potenciális ügyfeleik 90%-át. Ez olyan probléma, amelyet a pénzintézeteknek orvosolni kell.

Mi a megoldás? Milyen új hitelkonstrukciókat kínálnak a bankok manapság? Nos, először is a svájci frank alapú hitelek szinte teljesen kikerültek a piacról, mivel nagyon rossz feltételekkel lehet csak folyósítani őket a frank erős pozíciója miatt. Helyette maradt a forint és az euró alapú autókölcsön, de itt is világosan látható, hogy a magyar pénzügyi szektor döntéshozói, a lakossági hitelek formálói azt tűzték ki célul, hogy a magyar adósok forintban adósodjanak el. Ezt úgy kívánják elérni, hogy a jobb kamatmutatókkal rendelkező, euró alapú gépjármű hitel< felvételéhez 40% önerő kell, vagyis majdnem a megvenni kívánt autó értékének felét ki kell tudni fizetni. Ez – különösen manapság – az álmok kategóriájába tartozik a legtöbb olyan vásárlónál, aki szeretne új autót venni, és hitelt is felvenne hozzá.

A forint alapú autóhitelek önereje ezzel szemben csak 25%, vagyis az autó árának nem a felét, hanem a negyedét kell felmutatni önerőként. Ez bizony sok százezer forintos különbséget jelent – ha az olcsónak számító 3 000 000 forintos alapmodellek árából indulunk ki, akkor az euró és forint alapú autó hitel igényléséhez az egyik esetben 1,2 millió forinttal kell rendelkeznünk, míg a másik esetben csak 750 000 forinttal. És a 3 000 000 autó még egyáltalán nem drága: a legtöbb márka árai itt kezdődnek. A futamidőn szintén szigorítottak a bankok: magánszemélyek legfeljebb hét évre vehetnek fel autóhitelt. Régebben ennél hosszabb futamidő is elképzelhető volt, ma hét év a maximum. Ha valaki nem természetes személyként, hanem cégautónak venné meg hitelre kocsit, arról pedig egyszerűen lebeszélik, mert annyival jobb feltételeket kínál a lízingelés.

A cégek nyolc évre is elnyújthatják a futamidőt, és a lízingelés önereje esetükben euró alapú lízingnél 35%, forint alapúnál pedig igen baráti 20%. A lízingelés természetesen magánszemélyek részére is nyitva tartott lehetőség, és ilyenkor az önerő ugyanolyan alacsony, mint a cégeknek. A futamidő viszont ekkor sem lehet több hét évnél. Láthatjuk tehát, hogy a romló statisztikák és főleg a borús kilátások arra kényszerítették a bankokat, hogy lépjenek (a háttérben a PSZÁF is felbukkant egyébként). Jelenleg ezek a feltételek, amelyek ugyan változatnak, de erre nem sok esély van. Valószínű, hogy a 2010-es évet már ezekkel a lízing- és hitelkondíciókkal fogjuk végigcsinálni.



További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás