Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Hogyan határozzuk meg egy használtautó eladási árát?


Az autó állapotának ismeretében jó esélyünk van arra, hogy autónk piaci értékét a valóságnak megfelelően határozhassuk meg. Az ár megállapítása előtt érdemes jó alaposan körülnézni a piacon, és begyűjteni az idevonatkozó információkat.

Ahhoz persze, hogy értékelni tudjuk a piaci információkat tudnunk kell, hogy milyen szempontok befolyásolják a használtautó< árának alakulását.

Az árat befolyásoló szempontok:

Milyen az autó műszaki és esztétikai állapota a korához és futásához viszonyítva? Hány tulajdonosa volt korábban az autónak? Hány km-t futott? Honnan származik az autó? Követhető-e a használtautó előélete (szervizkönyv)? Milyen az autó felszereltségi szintje? Mennyire sürgős az eladás? Mennyire keresett az autó a piacon? Mennyire gyakori az előfordulása ennek a típusnak? Hiány, vagy túlkínálat van belőle? Ha hiány van belőle, ez annak köszönhető, hogy nagyon keresett modell, vagy annak, hogy nem nagyon keresik? Milyen áron kínálják a szabadpiacon és milyen áron a kereskedők? Milyen módon szeretnék tőle megválni, saját értékesítés, beszámítás, bizományosi értékesítés? Budapesten, vagy vidéken szeretném értékesíteni? Milyen a szezonalitása a piacnak és/vagy az autónak?

Árat növelő, eladást segítő tényezők:

Sok extra, kiváló esztétikai és műszaki állapot, kevés km, magyarországi származás, vezetett szervizkönyv, kevés tulaj, sérülésmentes előélet.

Árat csökkentő, eladást nehezítő tényezők:

Alacsony felszereltség, rossz esztétikai állapot (karcos, kopott fényezés, esetleges horpadások, meghúzások, csúnyán, szakszerűtlenül javított korábbi sérülés, koszos, foltos, szakadt kárpit, ápolatlan belső tér stb.), rossz műszaki állapot (csörög, csattog, zörög, zúg stb.), korábbi súlyosabb sérülés, javított alvázszám (AF-es), sok tulajdonos, sok km, külföldi származás, szervizkönyv hiánya, vagy az, hogy nem volt vezetve stb.

Minél több oldalról közelítjük meg a használt gépjármű árát, annál pontosabb képet kapunk a valós piaci értékéről.
További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás