Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Személyi kölcsön anno


A személyi hitel átmeneti szükségletek, kiadások fedezésére szolgált. Meghatározott személyek igényeit kiemelten kellett kezelni, és más kölcsönkérelmekkel szemben előnyben kellett részesíteni a szocializmusban.

Ilyenek voltak a takarékbetéttel rendelkező személyek, a kitüntettek, valamint az alacsony jövedelmű dolgozók, ha szociálisan is indokolt volt a kölcsön iránti kérelem. A személyi kölcsönhöz 8-10%-os ügyleti kamat kapcsolódott. Míg a részletfizetési ügyletek a fogyasztói hitelezés alapját adták szerte Európában, Magyarországon még a második világháború utáni évtizedekben sem volt egyértelmű, hogy a részletvétel fogyasztási kölcsönnek minősül-e. Ma sem egyértelmű. Bár egyesek a fogyasztási kölcsönök közé sorolták az ún. árurészlet-akciót is, a vonatkozó jogszabályok alapján egyértelműen megállapítható, hogy nem kölcsönszerződést, hanem részletvételt kötöttek a felek. Az ingó részletvétel a külön jogszabályban felsorolt állami, vagy ilyen tevékenységet is folytató kiskereskedelmi vállalatok ügyleteire terjedt ki. Az akcióban részletvételre jogosult állampolgárok köre nem volt korlátozva. Az akció jelentősége az áruvásárlási konstrukció bevezetése után elhalványult.További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás