Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Gépjármű ügyintézés - az okmányiroda is hibázhat?


Egy kedves ismerősömmel a következő dolog történt nyáron, mikor a forgalomban közlekedett. Mivel többször is volt már problémája a szabályok betartásának elmulasztásával, egyre inkább arra törekedett, hogy betartsa a helyes közlekedési szabályokat, rendbe tegye a gépjármű okmányait és a gépjármű állapotát.

Be legyen fizetve a súlyadó, a kötelezőbiztosítás és érvényes legyen a műszaki vizsga is. Ezen kívül eleget tett az egyéb (le nem járt szavatosságú egészségügyi láda, izzók, pótkerék, stb.) dolgok meglétének is. Ügyelt arra, hogy vezetés közben a biztonsági öve be legyen csatolva, a gépjármű világítása be legyen kapcsolva és lehetőleg „üzleti” ügyeit ne a kocsiból telefonálva intézze. Közúti ellenőrzés során a rendőrség mégis megbüntette! Addig kerestek bármiféle hibát, mulasztást, míg nem találtak valamit! A regisztrációs matrica nem volt felragasztva a szélvédő jobb alsó sarkába. Az illető hiába mondta, hogy ő életében nem hallott erről a matricáról és hogy az okmányirodában nem kapott semmiféle regisztrációs matricát, mikor hónapokkal előtte átvette az új EU-s rendszámot az okmányirodában, amit az új rendszám kérése miatt adtak ki neki. A rendfenntartókat az nem érdekelte! Gondolkodás nélkül elvették a jármű forgalmi engedélyét. Ezen kívül még nem kis büntetést is kiszabtak rá. Konkrétan az ember megélhetését kockáztatták azáltal, hogy eltulajdonították és megfosztották a szállítóként dolgozó, egyetlen aktuális eszközétől, a gépjármű használatától. A regisztrációs matrica 2004. május 1-jét követően az új típusú rendszámot kapó személygépjárművek nyilvántartásának felvételét, a hatósági jelzés valódiságát igazolja. A már EU-s (kék matricás) rendszámtábla kiadásával egyidejűleg adja ki a közlekedési hatóság. Az új típusú rendszámtábla e matrica nélkül érvénytelen. Visszatérve az okmányirodai ügyintézésre, a mulasztás, tévedés ott történhetett, amikor a szóban forgó személynek nem a raktárból becsomagolva hozták ki az új rendszámtáblát, hanem az előtérben található dobozok tetején lévő rendszámot adták át, mondván miért is a raktárban kutakodjanak, miközben éppen kéznél van egy elfekvőben. Így a hozzá tartozó matrica, ki tudja hogyan is történhetett, nem került átadásra. A „tudatlan” vezető (gépjárműtulajdonos) erről mit sem sejtve örült a gyors ügyintézésnek, melynek azóta is issza a levét. Időközben a rendszámtábla is levételre került.További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás