Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Az autófedezetes gyorskölcsön felvételének folyamata


Minden családban előfordul az, hogy váratlan kiadások miatt hirtelen nagyobb összegre lesz szükség. Erre az egyik legkedvezőbb megoldás napjainkban az autófedezetes gyorskölcsön. Ennek az ügymenetét szeretném most megismertetni.

Az adósminősítéshez szükségesek az autó tulajdonosának személyes adatai, iskolai végzettsége, munkahelyi/jövedelem adatai, családi állapota. Ezek az információk rögzítésre kerülnek a bank felé, ez alapján születik majd meg a bírálat eredménye, a bank egy kockázatelemzést végez. Miután az adósminősítésen az ügyfél megfelelt, elengedhetetlen az autó állapotának ellenőrzése is. Első körben az autó értéke az Eurotax program segítségével kerül megállapításra, majd az adósminősítést követően egy független szakértő segítségével. A független szakértő megbeszélt időpontban és megbeszélt helyszínen megtekinti a gépjárművet, annak esztétikai és műszaki állapotát. Megvizsgálja, hogy az autó üzemképes e, mennyi km-t futott, hol és mennyire volt sérült korábban. A bevizsgálás eredményét a szakértő továbbítja a bank felé, és ugyanúgy elbírálják, mint az ügyfelet. Amennyiben az autóval is rendben volt és az ügyféllel is, akkor a bank elfogadja a hitelkérelmet és sor kerül a szerződéskötésre. A szerződéskötés során átadásra kerül az autó törzskönyve, mely bekerül a bankba. A szerződéskötést követően az okmányirodában bejegyzik az autóra a vételi opciós jogot a bank részére, mely meggátolja, hogy az autót az ügyfél a futamidő alatt értékesítse a tartozás kifizetése nélkül. Az okmányirodás bejegyzés után az igényelt hitelösszeget a bank elutalja a hitelfelvevő által megadott bankszámlaszámra, és szabadon felhasználhatja ezt az összeget, vagy átutalás helyett a mobilfizetés során (mobilbankár) kapja meg. A bank a hitelbírálat és a felhasználás során sem kérdezi meg, hogy mire kívánja az adós fordítani a felvett hitelösszeget, tehát ugyanúgy mint a személyi kölcsönnél bármire felhasználható.További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás