Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

A gépjárműhitel közvítítők típusai


A bankok és finanszírozó/lízing cégek termékeit a közvetítők értékesítik legtöbbször. Rajtuk keresztül tudjuk hiteleinket intézni, ők azok, akik ajánlattal tudnak nekünk szolgálni.

Természetesen nem mindegy az, hogy ez a z ügynök milyen tevékenységet folytat, illetve milyen az ügynökként betöltött státusza. Az ügynököket két csoportra lehet osztani. Lehetnek függő vagy többes ügynökök is. A függő ügynök csak egyetlen finanszírozó szolgáltatásait közvetíti, adja el, a többes ügynök ezzel szemben több finanszírozó céggel is kapcsolatban állhat, több terméket is versenyeztethet. A függő ügynök esetében a finanszírozó viseli a tevékenység felelősségét. Többes ügynököknél viszont, a felelősség magát az ügynököt terheli, a károkért ő a felelős, nem pedig a finanszírozó. Náluk a kár megfizetésének biztonságát az növeli, hogy ezeknek az ügynököknek káreseményenként öt millió, és évente legalább ötven millió forint értékű kifizetést biztosító felelősségbiztosítással szükséges rendelkezniük. Az ügynököket, és a rájuk vonatkozó jogszabályok betartását a PSZÁF ellenőrzi. A többes ügynökök tevékenységét 2010 szeptemberétől engedélyhez, és szigorú előírásokhoz kötik. A hitelközvetítő tehát köteles tájékoztatni minket, hogy milyen típusú ügynök. 2011. január elsejétől pedig szakmai végzettséggel is rendelkezniük kell, ezzel garantálva a megfelelő szolgáltatásnyújtást. A tevékenység űzéshez szükséges engedélyekről a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, rövidítve PSZÁF honlapján lehet tájékozódni. A többes ügynök feladata, hogy körültekintően tájékoztasson minket lehetőségeinkről. Mivel több finanszírozóval is kapcsolatban áll, ezért több ajánlatot is meg tudunk segítségével vizsgálni, hogy az alternatívák révén megtalálhassunk a számunkra legoptimálisabbat. A teljes körű ismertetés tehát hozzásegíti a hitelfelvevőt, hogy legyen összehasonlítási alapja. A többes ügynökök nem jogosultak átvenni tőlünk a finanszírozónak járó befizetésünket, illetve ő sem kaphatja meg a finanszírozótól az általunk megigényelt hitelösszeget. Abban az esetben veheti csak át, ha az ügynök maga az autó értékesítője is. Feladata, hogy minden befizetésünket elkülönítve, egy külön letéti számlán tartsa, addig, amíg az autó adásvételi ügylete, és az ahhoz tartozó finanszírozás le nem zárul. Ennek oka, hogy ne lehessen más célra felhasználni az összeget. A kezdő lízingdíjat, vagy más néven a vevő önerejét is egy letéti számlán kell tartania addig, amíg a bank nem hagyja jóvá a hiteligényt, és nem kerül kifizetésre a hitelösszeg. Ezután már a többes ügynök ki is egyenlítheti a gépjárműszámláját a letéti számlán lévő összegből, és a finanszírozó utalásából. Ha független többes ügynök mellet döntünk autóhitelünk ügyintézéséhez, akkor tehát versenyképesebb ajánlatot kaphatunk a több ajánlat révén. Nyugodtak lehetünk, mert a többes ügynökök munkája szakmai előírásokhoz és ellenőrzéshez kötött, ha mégis valami hiba történne, a felelősségbiztosítás véd bennünket.További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás