Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Gépkocsi hitel BAR-listásoknak


Ha gépkocsi hitelt akarunk elvenni BAR- vagy KHR-listásként, számítsunk rá, hogy a bankok azzal fogják honorálni listatagságunkat, hogy nem adnak olyan kedvező feltétellel gépjárműhitelt, amellyel esetleg mások kaphatnak.

Ha felkerült a Banki Adós- és Hitelinformációs Rendszer tagjainak listájára, keserű éveket szerezhet magának, ha egyszer majd valamikor hitelhez, gépjárműhitelhez szeretne jutni. Ma már ugyan átnevezték a nevében is baljósan hangzó BAR-listát, de a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) is pontosan ugyanaz. Itt kimaradt a névből az adós, hogy mégse hangozzék olyan rosszul a név, és ne azt sugallja, hogy minden adósról adatokat gyűjtenek, de ez csak egy trükk, mint ahogyan a munkanélkülieket átnevezték álláskeresőnek meg rendelkezésre állónak, de attól ők csak szerencsétlen állás nélküli emberek lesznek.

A BAR/KHR-listára felkerülni könnyű és nehéz – nézőpont kérdése. Könnyű, mert bárki kerülhet nehéz anyagi helyzetbe, és nehéz, mert azért mégsem sokan kerülnek annyira nehéz anyagi helyzetbe, hogy három hónapig nem tudnák törleszteni hitelüket. Sajnos a BAR-listáról lekerülni nehéz: öt évig garantált a tagság, illetve, amíg csak a problémás hitel el nem fogy, addig látni fogják, hogy egyszer, X évvel ezelőtt nem fizettük be időben a lakáshitel kamatát, ejnye-bejnye.

De mi van akkor, ha BAR-listásként megint szeretnénk gépkocsi hitelhez jutni? Hova forduljunk? Tehetünk valamit? Természetesen. De!

Először is gondoljuk át, hogy miért kerültünk fel a KHR-listára. Ha ez egy egyszeri ballépés volt, akkor belevághatunk az újabb hitelbe. Előfordulhat, hogy elfogyott a pénzünk, mert a családban valaki elvesztette a munkáját, meghalt, tartósan munkaképtelenné vált; hirtelen nagy kiadásunk volt, amelyet nem lehetett halogatni, mert például elvitte a vihar a tetőt a fejünk fölül, vagy elöntötte a házat az áradó patak. Ilyen esetben, ha amúgy stabil a hátterünk, igényelhetünk újra hitelt, ami lehet például gépkocsi hitel is, BAR-listásként. Nagyobb problémát jelent, alapos megfontolást igényel, és esetleg az egész hitelfelvétel elvetését, ha anyagi helyzetünk nem elég stabil, ha azok a körülmények, amelyek a legutóbb fennálltak, amelyek miatt a KHR-listára kerültünk, még most is fennállnak.

Ilyen esetben könnyen előfordulhat, hogy kétszeres BAR-listások leszünk, és akkor vége a dalnak, garantáltan sehol nem fogunk kapni többé hitelt, akkor sem, ha nem gépkocsi hitelről van szó, hanem esetleg valami sokkal fontosabb és életbevágóbb célra akarnánk pénzhez jutni. Tartalékoljunk, és az utolsó lehetőséget ne lőjük el gépkocsihitelre, hiszen soha nem lehet tudni, hogy nem kell-e egyszer a puszta megélhetésért is hitelhez folyamodnunk.

Ha gépkocsi hitelt akarunk elvenni BAR- vagy KHR-listásként (ami lehet autóhitel BAR és motorhitel BAR is), számítsunk rá, hogy a bankok azzal fogják honorálni listatagságunkat, hogy nem adnak olyan kedvező feltétellel gépjármű hitelt, amellyel esetleg mások kaphatnak. Több iratot, több biztosítékot kell bemutatnunk, esetleg több kezest vagy adóstársat és be kell vonnunk a gépkocsi hitel felvételéhez. A bankok viszont legalább a kamatot nem emelik meg ilyen helyzetben, amikor az adós amúgy is nagyon nehéz helyzetben van – vagy legalábbis vélelmezhetően abban van, hiszen felkerült a rossz adósokat nyilvántartó BAR/KHR-listára.További hírek, információk,érdekességek »

 

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás