Gépjárművásárlási hitel

Autót szeretnék
vásárolni

Gépjármű hitel és lízing
konstrukció

Bővebben
Gyorshitel meglévő gépjárműre

Gyorshitel
saját autóra

Gyorshitel, gyorskölcsön saját
tulajdonú gépjárműre

Bővebben
Gépjármű hitel kalkulátor

Hitel
kalkulátor

Kiszámoljuk havi
törlesztőrészletét

Bővebben

Visszhitel és visszlízing igénylése

A visszhitel egy olyan hitelezési forma, amikor ön tulajdonosként eladja autóját, motorját stb., ezért megkapja a kívánt összeget, majd utána ismét csak ön visszalízingeli az autót vagy teherautót, motort.

Ebben az esetben tehát ön megkapja ingóság értékének akár 80%-át, és amikor ezt a hitelt visszafizette (papíron nem hitelről, hanem lízingről van szó) az autó, motor stb. ismét csak visszaszáll az ön tulajdonába. Természetesen a lízingelés ideje alatt önt semmilyen hátrány sem éri, az autót, motort stb. ugyanúgy használhatja, mintha nem adta volna el, ez a lízingszerződésben lefektetésre kerül.

Visszhitel kalkulátor

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy a visszhitel kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Az autófedezetes gyorshitel igen hasonlít a visszlízinghez, hiszen mindkét esetben arról van szó, hogy egy ingóság segítségével pénzhez jut. Míg a lízing esetén eladja autóját, és visszalízingeli, addig az autófedezetes gyorshitele során nem adja el a kocsit, csupán elidegenítési tilalom kerül rá.

A lízing valójában abban különbözik a hiteltől, hogy feltételei sokkal rugalmasabbak. Míg a gépjármű hitel felvétele esetén a bank mondja meg, milyen feltételekkel ad hitelt, és ezen nem fognak változtatni, addig a lízingszerződés szabadon alakítható, tehát az ön igényeit is figyelembe tudják venni.

Amennyiben autófedezetes gyorskölcsönt választunk pénzügyi gondjaink áthidalására, előfordulhat, hogy találkozunk a visszlízing fogalmával. Ha cég igényli az autófedezetes gyorskölcsönt, akkor minden esetben visszlízingről beszélünk.

Magánszemélyek esetében alaphelyzetben visszhitel konstrukcióról beszélhetünk, azonban ha a bank az ügyfelet túl kockázatos adósként ítéli meg, felajánlhat két opciót: (1) kezes bevonása az ügyletbe; (2) lízing konstrukció.

Olyan esetekben, ha semmiképpen nem tud az ügyfél kezest (pláne rokoni kezest) szerezni a hitelügyletéhez, akkor még mindig megoldás lehet a visszlízing. De mit is jelent a visszlízing? A lízing egy olyan kétszereplős ügylet, melynek során a lízingbeadó a lízingbevevővel szerződést köt, melynek tárgya, hogy a szóban forgó eszközt azaz lízingtárgyat a lízingbeadótól részletekben megvásárol.

Visszlízing esetében arról van szó, hogy a tényleges tulajdonos az ő tárgyát képező gépjárművet eladja a lízingcégnek és erről lízingszerződést kötnek. Ez esetben az eladó és a vevő megegyezik. Ilyenkor tulajdonosváltás történik, ami miatt az alábbi költségekkel kell számolnunk: (1) az autóra kell csináltatni egy eredetiségvizsgálatot; (2) új forgalmi engedélyt és törzskönyvet kell csináltatni az okmányirodában, melyekbe a finanszírozó neve lesz feltüntetve tulajdonosként.

Fontos tudni, hogy a futamidő lejárta után ismét el kell menni az okmányirodába, és tulajdonosként magunkat bejegyeztetni ismét. Ilyenkor a tulajdonszerzési illetéket már nem szükséges megfizetni, mert azt annak idején az autó vásárlásakor már egyszer megfizettük, és ezt az okmányiroda is nyilvántartja. Ekkor már új eredetiségvizsgálatot sem szükséges csináltatnunk, tehát az új forgalmi engedély és új törzskönyv legyártásának díját kell kifizetnünk. A visszlízing és az autófedezetes visszhitel kifutásának ideje megegyezik.

Gépjármű hitel online Gépjármű hitel Gyorshitel készpénzben Gyorshitel saját autóra Autóhitel menüpont Autóhitel kalkulátor Gépjármű biztosítás Gépjármű biztosítás